Замовити дзвінок

Залиште, будь ласка, дані для зворотного дзвінка





А на подарункові напишіть Ваше ім’я

Щоб ваш друг (кохана, родич, вчитель, шеф, інше ) потрібне підкреслити пам’ятав, що цю класну штучку подарували саме ви.

Ви подумаєте, що це нав’язливо? Зовсім ні! Людям властиве почуття вдячності і якщо їм щось вже дуже подобається, вони хочуть подякувати. Ось тут і стане в нагоді ваш напис.

У мене є знайома сім’я, якій подарували на весілля набір сталевого посуду. Посуд відмінний, зручний і служить дуже довго, так, власне, і не купували вони більше ніяких каструль – тільки ці – достатньо. Але, хто їх подарував, у весільній метушні – не вловили. І тепер, коли хочеться (та й потрібно) сказати «дякуємо», не зрозуміло – кому? І ця людина, явно приходить до них, бачить цей свій подарунок в дії, і рада була б почути слова подяки, але власники мнуться в безвісності і мучаться від нереалізованості свого почуття подяки.

Є й інший можливий хід подій. Ваш друг дитинства якось швидко став відомим політиком чи бізнесменом, бачитеся ви рідко, та що там взагалі не бачитеся, але тепер з трепетом як до реліквії ставитеся до тієї ручки, яку він вам подарував п’ять років тому і хвалитеся цим подарунком перед своїми нинішніми друзями і колегами. А все тому що на ній вигравірований напис «Моєму другові Дімці від Олега Р.».

Напевно, це відноситься до нашої ментальності. Ми досить сентиментальні на цю тему, ми любимо і цінуємо знаки уваги до своєї власної персони, що як би підкреслює нашу значимість і затребуваність. Цінність подарунка багаторазово множиться, якщо він, нехай не абсолютно оригінальний, але хоча б персоніфікований (сухе, важке слово, але саме так називається відмітка про належність предмета конкретній людини). Особливо важливим і навіть необхідним елементом стає персоніфікація подарунка для людини «у якої все є». Підібрати подарунок важко, великі гроші вкладати немає сенсу (крім окремих особливих випадків) і тут повинні виступити на сцену два важливих поняття: креатив і персоніфікація.

Отже, креатив у виборі подарунка.

Нікому ще не зашкодив оригінальний подарунок, але …

Цих «але» два: По-перше, подарунок повинен викликати радість, цікавість, подяку, посмішку, сміх, зацікавленість – тобто тільки позитивні емоції. Подарунки з серії приколів – це не подарунки. Це тільки приколи. По-друге, подарунок повинен бути якось використаний. Пам’ятаєте в мультику про Масяню: вручила своєму Хрюнделю «сувенірного» коня майже в натуральний розмір і на закономірне питання «Що мені з ним тепер робити?» Масяня відповіла: «Моя справа подарувати, а що з цим робити це не моя справа». Дослівно там жорсткіше, але сенс саме такий. Прикол.

Подарунок може бути красивим, приємним, смачним, але в будь-якому випадку він повинен знайти своє застосування. У кавоварці варять каву, картину вішають на стіну, ручкою пишуть, статуетка африканки з темного дерева теж може виявитися вдалим подарунком, особливо, якщо ви привезли її з Африки, а не купили на українському китайському ринку. Але скільки подарованого мотлоху зберігається в наших квартирах і офісах. Викинути шкода – подарунок, застосувати неможливо, подарувати ще кому – так подарунки – НЕ отдарунки, та й знову ж – кому це потрібно. Найважчі випадки – подарунки людям малознайомим, керівництву або коли вже все є.

Ми не будемо говорити про подарунки членам сім’ї і близьким друзям. Ця сфера зрозуміліша і обширна. Поговоримо про подарунки, які прийнято називати корпоративними.

Такі подарунки припускають як тиражі, так і поодинокі, індивідуальні презенти. Я наведу невеликий список, може він наштовхне вас на якісь ідеї і ви його доповните співставляючи свої можливості і фантазію. Зазначу відразу пропоновані речі легко піддаються персоніфікації і є тому причини.

Медаль. Найчастіше на ювілей або напівювілей. Вони продаються з уже готовими цифрами – 50, 60, 70 років і ін. Але є можливість і вставити в спеціальне посадкове місце шильд на якому награвіровано те, що ви вважаєте за потрібне. Можна написати щось на кшталт «Шановному Івану Івановичу …», а можна все звести до жарту «Іван Іванович – народний бухгалтер фірми …». На медалі можна написати все що ви хочете, але обов’язково дату і натяк на дарувальника, напр. «Люблячі колеги» або «Ваші партнери, фірма ….». Такими подарунками пишаються всі нормальні люди. Всі. Тому, що це знак поваги і визнання.
Візитниця. Ваш колега захистив дисертацію і тепер поруч зі своїм прізвищем пише жадане «к.т.н.». Подаруйте йому візитницю для його нових персональних візиток і на ній теж поруч з прізвищем напишіть «к.т.н.». А про себе денебудь дрібненько всередині або ззаду. Теж саме для того, кого підвищили по службі, дали нове звання і т.п. Але тут вже потрібен логотип компанії, партії Візитниця також підійде на ювілей фірми своїм співробітникам з логотипом своєї фірми, дилерам і клієнтам, якщо дарувальник представляє торгову марку.
Ручка. Дуже універсальний подарунок. Торгова марка залежить від менталітету одержувача, його захоплень аксесуарами і стилю. Але Parker доречний завжди, цю торгову марку всі знають і вважають деяким атрибутом ділового стилю, елементом престижу. Цінову категорію слід вибирати виходячи з розуміння – чи зуміє одержувач оцінити цей подарунок.
Брелок. Дарують часто, користуються всі, але слід враховувати доречність. Найбільш підходять як подарунки від будівельних організацій і автосалонів (для ключів від квартири або машини відповідно). Брелоки недорогий подарунок, швидше як сувенір.
Чоловічі подарунки.

Запальнички – звичайно, тільки для тих хто курить. Найбільш затребувана торгова марка ZIPPO. Це як Parker – все знають і ставляться дуже позитивно.

Фляги. Виявляється ними користуються не тільки туристи і мисливці. Багато чоловіків, вирушаючи у відрядження, хочуть мати в портфелі (або дипломаті) невелику зручну флягу з хорошим коньяком – про всяк випадок.

Посуд для чаю та кави. Термокружки дуже затребувані чоловіками. Цей посуд має багато позитивних «чоловічих» якостей – зручний, надійний, практичний, міцний. Є варіанти з кришкою – для автомобілістів.

Ігри. Шахи, ясна річ, потрібно дарувати тільки тому, хто грає. Більш загальний варіант – доміно і нарди. Ці ігри доступні всім. Ще варіант – кабінетний гольф – навіть для тих, хто в нього ніколи не грав.

Подарунки різні.

Термос. Металевий термос повинен бути в кожному домі.

Термочашка. Жіночий варіант термокружки, втім, чоловікам теж підходить.

Фондю. Хто ще не стикався: це така каструля, під нею пальник. У фондю закладається сир, або шоколад і розігрівається. На спеціальні палички наколюється хліб, опускається в сир, виймається … далі зрозуміло. Можна так само смажити м’ясо (в олії). Фондю підходить людям, які часто приймають гостей в неофіційній легкій обстановці, для тих, хто не любить готувати, але здивувати друзів чимось особливим завжди радий.

Флешка. Дуже затребуваний подарунок.

Основний метод персоніфікації подарунків і сувенірів, який пропонуємо ми

— лазерне гравірування.

Це швидкий, гнучкий і красивий спосіб придатний практично в будь-якому випадку. На невеликих сувенірах гравірування проводиться безпосередньо на них самих, якщо ж подарунок великий чи немає площадки під нанесення

можна зробити шильд і приклеїти. Такий спосіб застосовується до коробок, криволінійних об’єктів або картин.

ІДЕЇ ПОДАРУНКІВ

Всі результати пошуку