Замовити дзвінок

Залиште, будь ласка, дані для зворотного дзвінка





VIP — сувеніри ЗА PROMO ЦІНОЮ

Назва цієї статті трохи рекламний трюк, але обману немає ніякого. Ми будемо говорити не тільки про сувеніри, а й про спосіб персоніфікації, який називається – лазерне гравірування. Так, дійсно, при небходимости нанести інформацію на одиничний, як правило VIP-подарунок, використання лазерного гравірування може виявитися навіть дешевше інших способів! Причина криється в технології – не потрібні маски, плівки, кліше, трансфери, підбір фарби, взагалі нічого – звичайний файл в .cdr, .bmp або .jpg і досвід фахівця. При уявній простоті і доступності методу необхідно глибоке розуміння технології і досвід, досвід, досвід …

Мета цієї статті – дати ті мінімальні знання, які необхідні менеджерам рекламних агенств, які працюють з сувенірами і розміщують замовлення своїх клієнтів на лазерних установках.

Технічні умови і обмеження

Ми працюємо на твердотільному оптоволоконному лазері. Від лазера на основі СО2 в кінцевому результаті він відрізняється тим, що призначений для металу, СО2 навпаки – для дерева, пластика, а на металі виходить дуже світле гравірування. Говорити будемо тільки про метал – це наші практичні знання і сфера діяльності.

Поле гравірування – до 200х200мм, наші установки дають – 100х100 мм і 200х200мм. Це означає, що нерозривний елемент гравірування не може бути більше цього розміру. Але об’єкт можна рухати, наприклад велика табличка зі словом «директор» гравірується в 2-3 прийоми по 3-4 літери. Великі вивіски гравіруються також шляхом перестановки об’єкта. Вивіски ми виконуємо тільки з нержавійки, вона стабільна при будь-якій погоді і в часі. «Золотий» колір – це нітрид титану, так зване «булатування».

Вимоги до макету (це стосується не тільки нашої установки) – друкуєте на лазерному принтері і якщо все читається, значить майже 100% гарантія, що все і отгравірується.

Один виріб, як правило, закладається на настройку. Але реально для відкритого металу цією умовою ми користуємося вкрай рідко – якщо метал хороший, гравіруємо без браку. Виняток – фарбовані ручки. Тут псування першого примірника часто трапляється (крім виробів які ми часто гравіруємо), тому що фарба і лак поводяться капризно, на дрібних  деталях  може  відскакувати  або  плисти  лак.  Є вихід і тут – ручки дорогі, з кольоровим покриттям краще гравірувати у тих, хто їх продає – фірми накопичують знання з гравірування своїх ручок і брак вас не торкнеться – замінять за свій рахунок.

Колір гравірування

Залежить від металу. Тут мало що можна зробити склад металу є визначальною умовою і це необхідно враховувати.
Отже.

Сталь градації сірого, як правило, ближче до чорного, чорносірого, чорнокоричневого, але і легкий бежевий, майже білий

Латунь коричневий, від середнього до темного, майже чорного. У виробах китайського виробництва попадається дуже «погана» латунь з нестабільним складом і колір гравірування при цьому рудуватий, як іржа. Те, що попадалося нам з цих виробів візитниці дзеркальні і деякі види брелків. Хоча на вигляд вони досить гарні.
Латунні ручки явище дуже часте, можна визначити цей метал і при виборі ручки – розкрутіть навіть на вигляд зовсім сталеву ручку і загляньте всередину – жовтий метал – це латунь. Кольорові латунні ручки – особливий випадок. Якщо під фарбою полірована латунь – колір гравірування – золото, не полірована – темніше. Тому на чорних ручках може виявитися чорне гравірування (алє у нас є секрет як обдурити цю ситуацію). І навпаки, на світло-сірих, таких «срібних» ручках гравірування може виявитися блідо-жовте. Бувають рідкісні випадки – зовнішнє покриття з низькою термостійкістю просто розпливається.

Алюміній світлосірий, білий. Досить красиво і стильно.

Все це до того, що повинно бути розуміння гравірування не фарба, його колір сильно залежить від хімічного складу виробу. Краще один виріб спробувати. Лякатися все ж не варто, екзотичні випадки рідкісні, і майже завжди можна щось придумати.
Ще один важливий момент. Яскравість кольору і, відповідно, читабельність гравірування залежить від кута зору і освітленості. Найбільш чітким зображення виглядає коли об’єкт знаходиться перед очима, а світло за об’єктом, або на нього падає тінь. Найгірше гравірування читається збоку. Особливо все це стосується алюмінію .

Вартість

Ви, напевно, розумієте, що вартість гравірування сильно залежить від часу його виконання, тому що промінчик послідовно з малим кроком (10-25 мікрон) сканує весь прямокутник (габарит зображення) і палить в потрібних місцях, причому там, де палить рухається повільніше.

Вартість табличок завжди розраховується індивідуально після надання макета, хоча б приблизного. Також може бути виконано гравірування фотографії, але потрібно враховувати доречність даного виду гравірування.

ІДЕЇ ПОДАРУНКІВ

Всі результати пошуку